Zakelijk Leasen

Vind jouw zakelijke lease occasion

Bekijk auto's

Zakelijke occasion lease bij LeasePlan Direct

Je hebt per direct een auto nodig voor zakelijk gebruik. Maar hoe vind je zo snel een betrouwbare auto die niet al te veel geld kost? Het antwoord: Occasion Lease van LeasePlan Direct! Dé flexibele, betrouwbare en goedkope oplossing voor zzp’ers, kleine ondernemers en mkb’ers. Hoe het werkt? We vertellen je er graag alles over!

Bekijk onze nieuwe occasions voor zakelijk gebruik

Wat is zakelijke occasion lease?

Voor zakelijke occasion lease zetten wij een jonge, gebruikte leaseauto voor een tweede keer in. Een tweedehands auto dus. Ideaal wanneer je snel een betrouwbare auto nodig hebt. Occasions zijn namelijk direct beschikbaar. Bovendien zijn de leaseprijzen heel aantrekkelijk. Tegen een vast all-in maandbedrag lease je een auto die er als nieuw uitziet en ook als nieuw rijdt.

Voordelen van een tweedehands auto leasen

Lease je een occasion voor zakelijk gebruik bij LeasePlan Direct, dan houd je meer geld over voor je business. De maandelijkse kosten vallen namelijk een stuk lager uit dan bij andere leasevormen. Maar dat is zeker niet het enige voordeel van het leasen van een tweedehands auto.

Snelle levertijd: start vrijwel direct de motor

Bij LeasePlan Direct zijn onze occasions vaak ruim op voorraad en startklaar. Hierdoor hoef jij niet te wachten tot de auto geleverd wordt vanuit de fabriek. Met een korte levertijd (vanaf twee weken) staat jouw nieuwe auto al snel de stoep!

Lage maandlasten: houd meer budget over

Bij occasion lease rijd je in een auto waarvan de eerste afschrijvingen al achter de rug zijn. De aanschafwaarde ligt daardoor een stuk lager dan de aanschafwaarde van een nieuwe auto. Hierdoor krijg je te maken met een aanzienlijk lager maandtarief en houd je geld over voor jouw business.

Korte looptijd: behoud flexibiliteit

In tegenstelling tot het leasen van een nieuwe auto kent het leasen van een occasion een kortere contracttermijn. Je least een occasion al vanaf twaalf maanden. Groeit je onderneming hard en heb je een grotere auto nodig? Na een jaar kies je gemakkelijk voor een nieuwe leaseauto.

Voordelig: je profiteert van een lagere bijtelling

In sommige gevallen kun je als occasion rijder ook profiteren van een lagere bijtelling. Het bijtellingspercentage dat van kracht is in het jaar van de eerste ingebruikname van de auto heeft namelijk een geldigheidsduur van vijf jaar. Is het bijtellingspercentage gedurende de jaren gestegen, maar lease je de auto binnen deze periode van vijf jaar? Dan profiteer je van het oude bijtellingspercentage.

Kiezen voor tweedehands of eerstehands lease?

Zoals hierboven beschreven zijn de grootste voordelen van occasion lease de lage maandlasten (tot wel 25 à 30% lager dan eerstehands lease), korte contracttermijn (vanaf twaalf maanden) en snelle levertijd (vanaf twee weken). Vind jij deze aspecten belangrijk? Dan is deze leasevorm de ideale uitkomst.

Wil jij altijd het nieuwste van het nieuwste, ook als het op auto’s aankomt? Vind je het belangrijk om zelf de uitvoering en accessoires volledig naar eigen wens samenstellen? Dan is het leasen van een gloednieuwe auto meer jouw ding. Bekijk ons aanbod aan eerstehands lease modellen.

Bekijk alle nieuwe auto's

Hoe werkt het leasen van een occasion?

Bij LeasePlan Direct sluit je heel eenvoudig online jouw zakelijke occasion leasecontract af. Kies jouw favoriete occasion, bepaal de contracttermijn en het jaarkilometrage. Extra services toevoegen? Dat kan! In het BasicPlan pakket zijn de belangrijkste zaken opgenomen: verzekeringen, onderhoud en belasting. Dit kun je verder uit te breiden met bijvoorbeeld winterbanden of een brandstofpas. Nadat we alle gegevens hebben ontvangen en gecontroleerd, ontvang je binnen vijf werkdagen een bevestiging. Onze collega’s maken jouw nieuwe leaseauto spik en span in de garage en leveren deze op locatie af. Thuis of op kantoor; jij bepaalt.

Meer informatie over hoe je een leasecontract afsluit? Bekijk ons uitgebreide stappenplan.

Hoe werkt zakelijk leasen

Snel leverbaar, goed onderhouden en voordelig

U heeft op korte termijn een betrouwbare auto nodig, u wilt liever niet teveel betalen voor uw auto's of u zoekt een auto voor een kortere periode. Allemaal redenen om een gebruikte auto te leasen. Onze Occasion Lease auto's zijn goed onderhouden, jonger dan 3 jaar en vanaf twee weken leverbaar.

Waarom een gebruikte auto leasen?

  • Snel leverbaar
  • Goed onderhouden auto's
  • Inzetbaar voor kortere tijd; vanaf 12 maanden al mogelijk