Wat is leasen?

Leasen (of leasing) is een soort financiering waarbij er een object gefinancierd wordt door de leaseverstrekker aan de leasenemer. Autoleasing is de bekendste manier van leasen. Er bestaan verschillende (auto)leasevormen. Operationele lease is het populairst in het bedrijfsleven. De auto wordt dan gefinancierd en de leasemaatschappij neemt onderhoud en schade voor haar rekening. LeasePlan heeft het grootste aanbod aan leaseauto’s in Nederland. U heeft de keuze uit ruim 7000 leaseauto’s.

Meer weten over de verschillende leasevormen? Of bekijk direct het actuele aanbod.

Bij ons uw leaseauto bestellen

Hoe gaat dat in z'n werk?

Op basis van uw wensen kiest u online uit ons ruime aanbod. U vergelijkt verschillende auto's met elkaar en kiest de beste auto. Deze past u vervolgens helemaal aan naar uw eigen smaak. U kiest de kleur en de bekleding en u voegt opties en accessoires toe zoals navigatie, lichtmetalen velgen, extra airbags, een trekhaak, een panoramadak of een alarm.

Welk leasepakket past bij u?

Ook kiest u het leasepakket, de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Wilt u winterbanden of een tankpas? Dit kan uiteraard ook.

Uw bestelling afronden

Is uw auto volledig samengesteld, dan kunt u deze opslaan of de samenvatting ervan printen. Wilt u de auto bestellen? Dit doet u ook volledig online. U vult hiervoor uw bedrijfs- en persoonsgegevens in en u rondt de bestelling verder af.
Mocht u er zelf niet uitkomen dan staat ons ons team natuurlijk voor u klaar.

Wij pakken het verder op

Zodra u uw bestelling online heeft afgerond, krijgt u per mail een bevestiging van de bestelling. Ook krijgt u in deze mail de overeenkomst toegestuurd.

Na ontvangst van uw bestelling zullen wij een financiële toetsing uitvoeren. Indien nodig vragen we aanvullende informatie bij u op.

Wanneer de uitslag van de toetsing bekend is, laten we u dit weten. Vervolgens kunt u de overeenkomst ondertekenen en aan ons terugsturen of mailen.

Zodra wij de ondertekende overeenkomst ontvangen hebben, bestellen wij de auto. Meestal kiezen wij de dealer waar de auto besteld wordt. Op deze manier profiteert u van onze schaalvoordelen en inkoopafspraken. De auto wordt vervolgens afgeleverd op een door u gekozen adres.

We leveren uw nieuwe auto altijd af met een volle tank, zodat u meteen de weg op kunt. Heeft u gekozen voor een leasecontract zonder brandstof, dan ontvangt u na aflevering van de auto een aparte factuur voor deze volle tank.

Wat is inbegrepen?

Alles is geregeld

Leaset u bij LeasePlanDirect.nl, dan kunt u rekenen op een compleet pakket. Alle administratie rondom uw auto nemen wij voor onze rekening. Bij pech of schade is LeasePlanDirect 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Wij helpen u snel weer op weg. En bij onderhoud en reparaties regelen wij ook alles voor u.

Uw aanspreekpunt

Rijdt u in een auto van LeasePlanDirect, dan staat de LeasePlan Klantenservice dag en nacht voor u klaar. Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u bij pech onderweg.

Reparatie en onderhoud in de buurt

Is uw auto toe aan onderhoud of moet er iets gerepareerd worden, dan kunt u de auto door een van de door LeasePlan geselecteerde leveranciers in uw eigen omgeving laten onderhouden of repareren. Een afspraak inplannen doet u online in Mijn LeasePlan of eenvoudig via de app. U ontvangt dan een servicenummer dat nodig is voor het laten uitvoeren van de reparatie of onderhoudsbeurt. U hoeft dit nummer niet mee te nemen. De leverancier wordt automatisch op de hoogte gesteld.

Compleet basispakket

In het basispakket zijn de belangrijkste zaken opgenomen: verzekering, belasting en financiering. In ons pluspakket heeft u ook recht op vervangend vervoer en hulpverlening.

Uitleg lage prijzen

Scherpe tarieven

En dat kan omdat...

 • U bij LeasePlanDirect.nl zelf online de deal sluit
 • Er geen uitgebreid en kostbaar verkoopapparaat nodig is,
 • Maar u wel ondersteuning krijgt van een enthousiast en professioneel team, voor als u er niet uitkomt

Onderdeel van LeasePlan Nederland

En dat brengt voordelen met zich mee...

 • Meer dan 45 jaar ervaring, dus we weten wat er bij het leasen van auto's komt kijken
 • LeasePlanDirect.nl profiteert als onderdeel van LeasePlan Nederland van alle schaalvoordelen - en u dus ook!
 • Waarbij LeasePlanDirect.nl gebruik maakt van het netwerk van voorkeursdealers van LeasePlan
 • En dus extra scherpe inkoopafspraken maakt - wat voor u een lager tarief betekent

Helder over prijzen en voorwaarden

Er zijn geen verborgen kosten...

 • Geen extra kosten bij aanvraag vervangende tankpas of groene kaart
 • Vooraf duidelijkheid over de kosten bij eerder inleveren of langer doorrijden
 • Geen tussentijdse herberekeningen bij een afwijkend jaarkilometrage. Dit wordt verrekend in de eindfactuur
 • Gewoon geen verrassingen en duidelijke voorwaarden

 
Ervaar zelf hoe laag onze prijzen zijn en bereken direct het leasetarief van uw ideale leaseauto.