Wat is leasen?

Leasen (of leasing) is een soort financiering waarbij er een object gefinancierd wordt door de leaseverstrekker aan de leasenemer. Autoleasing is de bekendste manier van leasen. Er bestaan verschillende (auto)leasevormen. Operationele lease is het populairst in het bedrijfsleven. De auto wordt dan gefinancierd en de leasemaatschappij neemt onderhoud en schade voor haar rekening.

LeasePlan heeft het grootste aanbod aan leaseauto’s in Nederland. Je hebt de keuze uit ruim 7000 leaseauto’s. Nieuwsgierig naar leasen bij LeasePlan Direct? Lees hieronder hoe het werkt!

Een auto bestellen bij LeasePlan - Wat kun je verwachten?

Een auto bestel je niet dagelijks. Het is een leuke, maar ook spannende beslissing. Dat begrijpen we goed.
In stappen leggen we uit wat je bij LeasePlan kunt verwachten. Vanaf het kiezen van een auto, tot het moment dat je trots in je nieuwe leaseauto stapt.

Stap 1 - Kies en stel de auto samen

Welke auto bij je past, is heel persoonlijk. Bepaal daarom eerst welke kenmerken voor jou belangrijk zijn. Gebruik hiervoor onze online ‘leaseauto-configurator’. Daarmee kies je het merk, het model, de kleur, maar ook de motorinhoud en het aantal deuren.

Kies dan de opties en accessoires die bij jou passen. Denk aan stoere velgen, een dakraam, leren bekleding, stoelverwarming of een regensensor. Of ga voor een van Onze Deals. Dat zijn door LeasePlan samengestelde zakelijke auto’s, tegen extra aantrekkelijke tarieven!

Stap 2 – Bepaal het leasecontract?

Selecteer de looptijd van je leasecontract. Plus het aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden. Stel ook het gewenste leasepakket samen. Het BasicPlan-leasepakket is al erg compleet, maar nog uit te breiden met extra opties. Zodat het perfect past bij je wensen.

Stap 3 – Rond de leaseaanvraag af

Om een bestelling te plaatsen, maak je eerst een LeasePlan Direct-account aan. Handig om je bestelling te volgen. Liever eerst een offerte ontvangen? Klik dan op “Direct offerte per e-mail”. Binnen enkele seconden zit de offerte in je mailbox. Tevreden met ons aanbod? Rond de leaseaanvraag dan af!

Meerdere offertes opvragen? Dat kan. Je LeasePlan Direct-account slaat ze allemaal op. Ideaal als je er graag nog een nachtje over slaapt.

Stap 4 – Lever de bedrijfsgegevens aan

De leaseaanvraag is nu officieel binnen. We gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag. Om de aanvraag te verwerken, vragen we bedrijfsgegevens bij je op, zoals onder meer: KvK-nummer, bankrekeningnummer en contactinformatie.

Stap 5 – Controleer het contract

Zodra je aanvraag binnen is, voeren we ook een creditcheck uit. Een leasecontract is een financieel product, gebonden aan wettelijke regels. Vandaar deze check. Binnen twee werkdagen weet je wat de uitkomst is.

In de tussentijd ontvang je de contractstukken, inclusief algemene en verzekeringsvoorwaarden. Voor het verzenden van deze vertrouwelijke stukken gebruiken we Aangetekend Mailen.

Stap 6 – Onderteken het contract

Komt de creditcheck positief terug? Tijd voor een vreugdedansje… en voor handtekeningen. De persoon die de contractstukken ondertekent, moet hiervoor bevoegd zijn. Oftewel: als tekenbevoegd staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor het digitaal ondertekenen maakt de tekenbevoegde makkelijk gebruik van iDIN.

Stap 7 – We bestellen de auto

Na ontvangst verwerken we de getekende contractstukken binnen vijf werkdagen. Zodra je een bevestiging krijgt van deze verwerking, is je bestelling officieel. De dealer gaat direct met je bestelling aan de slag. Welkom als klant bij LeasePlan!

Stap 8 – Wacht geduldig

Nu volgt het lastigste: het wachten. Maar niet getreurd: we houden je continu op de hoogte van de bestelstatus. Zoals de verwachte leverweek en de officiële leverdatum. Check hiervoor je LeasePlan Direct-account. Nog heel even geduld!

Stap 9 – Levering auto!

Daar is ie: je nieuwe leaseauto! Afgeleverd op de door jou aangegeven locatie. Bij de dealer, of op je werkadres. Service van de zaak.

Stap 10 – Heerlijk rijden!

Ga lekker genieten van je leaseauto. Veel rijplezier!

Handig om te weten

De eventuele tankpas en/of laadsleutelhanger krijg je via de post. De pincode voor de tankpas ontvang je altijd apart.

Wat is inbegrepen?

Alles is geregeld

Lease je bij LeasePlanDirect.nl, dan kun je rekenen op een compleet pakket. Alle administratie rondom je auto nemen wij voor onze rekening. Bij pech of schade is LeasePlanDirect 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Wij helpen je snel weer op weg. En bij onderhoud en reparaties regelen wij ook alles voor jou.

Jouw aanspreekpunt

Rijdt je in een auto van LeasePlanDirect, dan staat de LeasePlan Klantenservice dag en nacht voor je klaar. Wij beantwoorden graag al je vragen en helpen je bij pech onderweg.

Reparatie en onderhoud in de buurt

Is je auto toe aan onderhoud of moet er iets gerepareerd worden, dan kun je de auto door een van de door LeasePlan geselecteerde leveranciers in je eigen omgeving laten onderhouden of repareren. Een afspraak inplannen doe je online in Mijn LeasePlan of eenvoudig via de app. Je ontvangt dan een servicenummer dat nodig is voor het laten uitvoeren van de reparatie of onderhoudsbeurt. Je hoeft dit nummer niet mee te nemen. De leverancier wordt automatisch op de hoogte gesteld.

Compleet basispakket

In het basispakket zijn de belangrijkste zaken opgenomen: verzekering, belasting en financiering. In ons pluspakket heb je ook recht op vervangend vervoer en hulpverlening.

Uitleg lage prijzen

Scherpe tarieven

En dat kan omdat...

 • Je bij LeasePlanDirect.nl zelf online de deal sluit
 • Er geen uitgebreid en kostbaar verkoopapparaat nodig is,
 • Maar je wel ondersteuning krijgt van een enthousiast en professioneel team, voor als je er niet uitkomt

Onderdeel van LeasePlan Nederland

En dat brengt voordelen met zich mee...

 • Meer dan 45 jaar ervaring, dus we weten wat er bij het leasen van auto's komt kijken
 • LeasePlanDirect.nl profiteert als onderdeel van LeasePlan Nederland van alle schaalvoordelen - en jij dus ook!
 • Waarbij LeasePlanDirect.nl gebruik maakt van het netwerk van voorkeursdealers van LeasePlan
 • En dus extra scherpe inkoopafspraken maakt - wat voor jou een lager tarief betekent

Helder over prijzen en voorwaarden

Er zijn geen verborgen kosten...

 • Geen extra kosten bij aanvraag vervangende tankpas of groene kaart
 • Vooraf duidelijkheid over de kosten bij eerder inleveren of langer doorrijden
 • Geen tussentijdse herberekeningen bij een afwijkend jaarkilometrage. Dit wordt verrekend in de eindfactuur
 • Gewoon geen verrassingen en duidelijke voorwaarden

 
Ervaar zelf hoe laag onze prijzen zijn en bereken direct het leasetarief van jouw ideale leaseauto.