Zakelijk Leasen

Einde contract

Auto inleveren of uw leaseauto overnemen?

Als het contract van uw leaseauto stopt, moet u de auto afmelden en op tijd inleveren. Maar u kunt uw leaseauto ook overnemen.

Uw auto inleveren

Voordat u de auto inlevert, meldt u de auto online af via Mijn LeasePlan. Het is belangrijk dat u uw leaseauto afmeldt, anders loopt het leasecontract door. Controleer uw auto voor het inleveren. Hebt u al uw spullen eruit gehaald? Is de auto schoon? Aan de hand van onze richtlijnen bepalen wij of u de auto in goede staat teruggeeft. Ook beoordelen we of een schade aan de auto wel of niet acceptabel is. In onze richtlijnen leest u precies waaraan de leaseauto die u inlevert, moet voldoen.

Er zijn 3 manieren om uw auto in te leveren:

 1. Inleveren bij innamepunt
  U kunt de auto inleveren bij onze Occasion Centers in Breukelen of Veghel, of bij één van de 43 innamepunten. Hiervoor moet u wel eerst een afspraak maken. Na inlevering ontvangt u een innameformulier. Hierop staat of we schade aan de auto hebben gezien en of u alle spullen die bij de auto horen heeft ingeleverd. Het innameformulier tekent u voor akkoord. U bent nu niet meer verantwoordelijk voor schade die aan de auto kan ontstaan na inlevering.

  Hier vindt u een overzicht van inleveradressen.

 2. Comfortabel overstappen
  U levert de auto niet in bij een innamepunt van LeasePlan, maar bij de leverancier of (merk)dealer van uw nieuwe leaseauto. Zo kunt u makkelijk overstappen. In dit geval wordt er geen innameformulier opgemaakt. Ontstaat er schade nadat u de auto heeft ingeleverd? Of verdwijnen er daarna spullen die bij de auto horen? Dan bent u hier zelf verantwoordelijk voor.

 3. Inleveren op locatie
  U kunt de leaseauto ook inleveren op een locatie naar wens. Onze transporteur haalt uw auto dan daar op. De kosten hiervoor zijn € 49. Wilt u hiervan gebruikmaken? Kies dan bij het afmelden in Mijn LeasePlan voor 'inleveren op locatie'. In dit geval wordt wel een innameformulier opgemaakt. Vergeet niet uw persoonlijke bezittingen uit de auto te halen. LeasePlan is niet verantwoordelijk voor schade aan of vermissing van spullen.

Tips & Tricks

 • Meld eventuele schade aan de auto tijdens het afmelden in Mijn LeasePlan.
 • Als de auto schoon is bij inlevering kan de inspectie gemakkelijk worden uitgevoerd en dus bent u sneller klaar.
 • Haal van te voren uw privéspullen uit de auto.
 • Maak de brandstofpas na inleveren onbruikbaar. Knip de pas door en gooi deze weg.

Lever de auto altijd compleet in. In onze richtlijnen voor het inleveren van een auto vindt u een checklist met alle spullen die bij de auto aanwezig moeten zijn.

Uw auto overnemen

Het einde van uw leasecontract is in zicht. Maar eigenlijk wilt u uw leaseauto houden. Hij rijdt prettig en u kent de geschiedenis. Dat laatste is misschien ook een reden om uw auto aan een familielid, vriend of collega te gunnen. Met deze stappen kunt u (of iemand anders) uw leaseauto overnemen.